Словарь украинского языка / Словник української мови
Упорядкував Борис ГРІНЧЕНКО

404 error!

Жи́галка, -ки, ж. Крапива, Urtica dioica, — urens. ЗЮЗО. І. 140. Вх. Пч. I. 13. Жигалков напарена. Гол. IV. 530.
Замока́ти, -ка́ю, -єш, сов. в. замо́кнути и замо́кти, -кну, -неш, гл. Замокать, замокнуть.
Однаково нар. Все равно, безразлично. Вам однаково, що тут, що там. Гліб.
Однокровник, -ка, м. Родственникъ, единокровный. Зміев. у.
Працюватися, -цю́юся, -єшся, гл. Трудиться, стараться, употреблять усилія. Треба було вдвох зважувати вуліки на віз, бо вони не повироблювані, а я сам працювався. Зміев. у.  
Пригода, -ди, ж. 1) Приключеніе; несчастіе, несчастный случай. Не дай, Боже, пригоди на тебе. Макс. Не втішайтеся, воріженьки, моїй пригоді. Мет. 42. стати приго́ді. Приключиться несчастію. Ой на козаченьків, ой на запорожців та пригодонька стала: ой у середу та й у обідній час їх Москва забрала. ЗОЮР. І. 135. 2) Надобность, польза. Годувала собі дочку для своєй пригоди, щоб принесла із криниці холодної води. Макс. (1849) 111. 3) стати у пригоді. Пригодиться, помочь. Не бий мене, чоловіче добрий, я тобі в великій пригоді стану. Рудч. Ск. І. 91. Ум. пригодонька. Чуб. V. 346.
Укриватися, -ваюся, -єшся, сов. в. укритися, укриюся, -єшся, гл. Укрываться, укрыться, покрываться, покрыться. Постелився і вкрився. Ном. № 1308. Бур'яном укрилась. Шевч. 668.п'ятами. Упасть, отъ толчка, внизъ головою. Не один і п'ятами вкрився за жарти. Г. Барв. 446.
Упиряка, -ки, м. 1) Ув. отъ упирь. Драг. 39. 2) Упрямецъ, злой упрямецъ.
Чваніння, -ня, с. Чванство. Та у його трошки єсть чваніння. Новомоск. у.
Чітура, -ри, ж. Жестянка. Вх. Зн. 81.